Tanáraink

Budapesti Reáltanoda tanárai

Ha bármilyen kérdésed merül fel a biológia vagy kémia érettségihez kötődően, akkor nyugodtan lépj kapcsolatba velünk. Ha még többet szeretnél tudni tanárainkról, akkor nézd meg tanítványaink véleményét.

Vezetőtanár

Dr. Doleschall Márton vagyok, a Budapesti Reáltanoda vezetőtanára. Biológia és kémia tanár MSc diplomát 2002-ben kaptam az ELTE Természettudományi Karán. 2007-ben szereztem meg a PhD fokozatot az Állatorvostudományi Egyetemen molekuláris biológia és genetika témából, majd 2022-ig a Semmelweis Egyetemen dolgozatam, mint tudományos főmunkatárs. Több mint 20 éve tartok érettségi felkészítő magánórákat és tanfolyamokat. Célom, hogy segítsek az érettségi felkészülésben azoknak, akiknek a középiskolája nem tudja vagy tudta biztosítani a megfelelő szintű oktatást. Viszonylag kevés órán adok elő a Budapesti Reáltanoda érettségi felkészítő tanfolyamain, de a tanfolyamok résztvevői bátran fordulhatnak hozzám a kérdéseikkel. Főképp a Budapesti Reáltanoda tananyagainak és online tanulási rendszerének a fejlesztésével foglalkozom.

Biológia tanár

Molnár Balázs vagyok, biológus szakon 2015-ben, biológia-kémia tanárszakon 2018-ban végeztem az ELTE Természettudományi Karán. 2018 óta biológia-kémia szakos középiskolai tanár vagyok teljes állásban az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. Az iskolai munka mellett a legújabb érettségi követelményrendszernek megfelelő digitális tananyag fejlesztésében is részt veszek, valamint emelt szintű biológia érettségi vizsgáztató vagyok. A tanári pálya mellett pedig gyakorlom a biológus végzettségemet is, természetvédelmi ökológia kutatásokban veszek részt 2015 óta.

Kémia tanár

Dr. Hill Katalin vagyok, középiskolai biológia-kémia tanár, vegyész (PhD), mentálhigiénés szakember. Tanulmányaimat az ELTE Természettudományi Karán, illetve a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán végeztem. Több, mint 15 éves oktatói tapasztalattal rendelkezem. Több száz diákot készítettem fel egyéni és csoportos formában az emelt szintű kémia érettségire. Fontosnak tartom, hogy a diákokkal közösen, együttműködve találjuk meg kinek-kinek a legmegfelelőbb utat és módot célja – jelen esetben a sikeres felvételi – eléréséhez. Az órákon törekszem az oldott légkörű, ugyanakkor magas színvonalú közös munkára.

Embertan tanár

Dr. Turai Péter vagyok, általános orvos, a Meducation edukációs csatorna alapítója. Orvosi diplomát 2019-ben kaptam. 2023-ban szereztem meg a PhD fokozatot az endokrinrendszer betegségeivel és genetikájával kapcsolatos kutatásokból. Jelenleg orvosként és oktatóként dolgozom a Semmelweis Egyetem Onkológiai és Belgyógyászati Klinikáján. Egyenlően fontosnak tartom a tudomány művelését és annak érthető kommunikációját, így az egyetemi egészség- és tudománykommunikáció kurzus előadója és szervezője is vagyok. Szerintem az életben az egyik legnagyobb tévedés, amikor már eleget tudsz egy dologról ahhoz, hogy azt hidd, igazad van, de nem eleget ahhoz, hogy tudd, hogy tévedsz.