Rólunk

A Budapesti Reáltanodát 2015-ben alapítottuk, hogy segítséget nyújtsunk a természettudományos érettségi tantárgyakra való felkészülésben azoknak, akik már nem járnak középiskolába, vagy akiknek a középiskolája nem tudja biztosítani a megfelelő felkészítést.

A biológia és kémia emelet szintű érettségi felkészítő tanfolyamok, amelyeket kínálunk neked, részben hasonlítanak, részben különböznek a középiskolában és más érettségi felkészítő tanfolyamokon megszokottól.

Tanfolyamaink tanárai sokszor elismert középiskolai biológia-kémia tanárok, vagy egyetemi oktatók, akik magas szinten művelnek egy, a középiskolai tananyagban is jelen lévő szakterület. Szemléletmódban és legfőképp tudományos igényességben az egyetemi szintet ültetjük át a tanfolyamainkba, de mégsem tanítunk felesleges információkat, amik nincsenek benne az érettségiben. Külön hangsúlyt fektetünk az érettségi kompetenciák fejlesztésére.

Az órákon való részvétel rugalmas, jöhetsz személyesen, vagy követheted online a tanfolyamokat. Az se gond, ha általában személyesen jársz, de ha éppen úgy alakul, akkor online veszel részt az órán. Sőt. Az órákat akár vissza is nézheted videóról. A saját fejlesztésű tananyagok mind elérhetőek online, és az érettségi feladattípusaival megegyező gyakorlófeladatokat és dolgozatok szintén online tudod megoldani és megírni, akkor és ott, amikor és ahol a legkényelmesebb neked.

A tananyag felépítésekor az érettségi követelményeket vettük alapul. A tanfolyamok óraszáma magasabb, mint más érettségi felkészítő tanfolyamokon (az 1 tanéves kémia és 2 tanéves biológia tanfolyamon körülbelül +50%-kal, a 2 éves kémia tanfolyamon körülbelül +100%-kal), ezért részletesebben hallgathatod az érettségi követelményben lefektetett tananyagot.

Pedagógia személetmódunk eltérhet sokatok középiskolai élményeitől. A pozitív motiváció erejére támaszkodunk, nem gondoljuk azt, hogy egy hatékony óra nem lehet jó hangulatú, vagy ne lehetne kötetlenül és szabadon kommunikálni a tanárral az óra közben. Nem hiszünk az alá-fölérendelt tanár-tanuló kapcsolatban, hanem közös munkaként képzeljük el a felkészülésedet. Hiszünk abban, hogy egy eltökélt csapatban könnyebb a felkészülés, mint egyedül.

A korán jelentkezőknek kedvezményeket biztosítunk, de személyesen is megbizonyosodhatsz tanfolyamaink színvonaláról, még mielőtt véglegesítenéd részvételi szándékodat: A tanfolyam díját csak az első alkalmat követően kell rendezni, így ha nem győztek meg az első alkalom tanórai, akkor azokat tekintheted ingyenes próbaóráknak.

Vezetőtanár

Dr. Doleschall Márton vagyok, a Budapesti Reáltanoda vezetőtanára és a Semmelweis Egyetem tudományos főmunkatársa. Biológia és kémia tanár MSc diplomával (ELTE TTK) rendelkezem és több mint 20 éve tartok érettségi felkészítőket. Az orvosi és állatorvosi egyetemek minden egyes évfolyamban több tanítványom is jár, számos diákom mára végzett orvos, fogorvos, állatorvos, gyógytornász vagy pszichológus. Személyes igényeket figyelembe véve oktatok, szem előtt tartva mind a középiskolai, mind az egyetemi tananyagot.

Dr. Doleschall Márton egyetemi honlapja

Tovább

Biológia tanár

Félné Dr. Semsei Ágnes vagyok, biológus diplomámat (MSc, ELTE TTK) követően doktori fokozatot szereztem a Semmelweis Egyetem Molekuláris Orvostudományok Doktori Iskolában. A Semmelweis Egyetemen adjunktusként dolgozom, ahol az általános orvos, fogorvos és gyógyszerészképzésben 15 éve oktatok Genetika és genomika, Sejtbiológia, ill. részben Immunológia tantárgyakat magyar és angol nyelven. Tudományos kutatásaimban a gyermekkori akut limfoid leukémia (ALL) kezelés-mellékhatásainak hátterében álló genetikai tényezőit, az ALL hajlam genetikai hátterét, és az ALL sejtbiológiáját vizsgálom. Oktatói munkámban fontosnak tartom a lényeget, összefüggéseket kiemelni a tudás magas színvonalú átadása mellett. Szeretem az új oktatói módszereket, gyakorlati példákat, szemléltetést, interaktív órákat, ahol bátran kérdezhetnek a hallgatók.

Kémia tanár

Dr. Hill Katalin vagyok, középiskolai biológia-kémia tanár, vegyész (PhD), mentálhigiénés szakember. Tanulmányaimat az ELTE Természettudományi Karán, illetve a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán végeztem. Több, mint 15 éves oktatói tapasztalattal rendelkezem, és készítek fel diákokat egyéni és csoportos formában az emelt szintű kémia érettségire. Fontosnak tartom, hogy a diákokkal közösen, együttműködve találjuk meg kinek-kinek a legmegfelelőbb utat és módot célja – jelen esetben a sikeres felvételi – eléréséhez. Az órákon törekszem az oldott légkörű, ugyanakkor magas színvonalú közös munkára.

Embertan tanár

Dr. Turai Péter vagyok, általános orvos, a Meducation edukációs csatorna alapítója. Jelenleg PhD hallgatóként dolgozom a Semmelweis Egyetemen, ahol az endokrin-, azaz a hormonrendszer betegségei és genetikája a kutatási témám. Egyenlően fontosnak tartom a tudomány művelését és annak érthető kommunikációját. Szerintem az életben az egyik legnagyobb tévedés, amikor már eleget tudsz egy dologról ahhoz, hogy azt hidd, igazad van, de nem eleget ahhoz, hogy tudd, hogy tévedsz.